Je vermogen voelt als een onbewoond eiland, ver weg in de Stille Zuidzee

 

Het is van jou, maar je hebt er geen foto van, en dus geen idee.

Iedereen zegt: Fantastisch! Wow! Ik zou het wel weten! Ik zou er lekker gaan wonen en in een hangmatje rusten, zonder te zweten. Genieten van het mooie weer en niks doen, dat klinkt fijn. Dit is een metafoor voor je vermogen, dat eiland zou van jou moeten zijn.

Zo nu en dan krijg je van de beheerder, die er naartoe gaat, verslag: Er zijn nieuwe bomen geplant, een paar zijn omgewaaid, dat gebeurt, dat mag. “We zijn van plan een nieuwe zandweg aan te leggen”, dat klinkt goed. Maar jij haalt je schouders op, je weet niet wat je moet.

Het zegt je niets, je bent er nog nooit geweest

Je weet niet wat er te doen is, niet het minste, niet het meest. Waar het precies ligt, hoe groot het is, het blijft een vraag. Ja, je hebt het allemaal op papier gelezen, toch voelt het vaag.

Je hebt onderaan het ‘eiland contract’ je handtekening gezet. Iedereen is blij voor je, een enkele stikjaloers, dat geeft stiekem wel pret. Alleen jij, jij voelt er niks bij, het doet je niks. De enige die naar het eiland toe gaat, de beheerder, doet alle ‘tricks’.

Die houdt het allemaal in de gaten, wat het weer is en of het stormt. Of er maatregelen genomen moeten worden, of het eiland wordt vervormd. Je voelt er niks bij, het doet je niks, geen enkele emotie. Hoe zou het zijn om er foto’s van te maken, of een video-promotie?

Er naartoe te kunnen gaan en ervan te genieten, dat klinkt fijn

Mee te denken over de natuur, om het eiland te laten floreren, het zou een droom zijn. Contact te maken met anderen, het te gaan bewonen, het eiland zo vrij.

Samen met anderen ervan te genieten, ervan te gaan houden, maakt jou helemaal blij.

In vrijheid, zodat jij er mooie dingen mee kunt doen, dat is wat je bedoelt. Je vermogen als een paradijs, een eiland waar je van houdt, echt van JOU voelt. Alleen hoe dan?

Hoe kom je daar? Dat leg ik je graag uit, helder en klaar. Maar eerst even checken wat de reis is.

En daar kom je achter in een gesprek met ondergetekende

Liefs, Liz