Vorige week ontmoette ik een vrouw op een zakelijk evenement. Al snel kwam de onvermijdelijke vraag ter sprake: “Wat doe jij?”

Ik deelde met haar dat ik me bezighoud met investeren, vrouwen hierin begeleid en zelf ook actief investeer.

“Oh!” reageerde ze, “ik ben momenteel ook veel aan het investeren.

Door omstandigheden moet ik wel even alle zeilen bijzetten, want het leven is anders gelopen dan ik had gedacht. Ik ben van beroep financieel adviseur en had altijd advies voor anderen, maar over mijn eigen pensioen had ik nog nooit zo nagedacht.

Zo van: dat komt wel goed. Maar door wat er gebeurd is in mijn werk en m’n leven heb ik nu een heel andere kijk op de financiële wereld en me enorm verdiept in beleggen.”

 

Heft in eigen handen

   

  We wisselden verhalen uit over gemeenschappelijke investeringen, mensen die we volgen en platformen waarop we onze investeringen doen.

  Het was een verademing om te spreken met iemand die net zoveel in het investeren geïnteresseerd is.

  Maar wat ik vooral inspirerend vond aan haar verhaal, was hoe ze tot actie was gekomen.

  Ze nam het heft in eigen handen, zocht hulp, volgde trainingen en gebruikte haar kennis om zo niet alleen haar pensioen, maar ook haar huidige levensfase te verbeteren.

   

  Kortom, het is nooit te laat om te beginnen met investeren

   

  En wat heeft dit met de paashaas te maken? Eigenlijk meer met Pasen. Pasen staat voor wederopstanding, een nieuw begin na een periode van tegenslag.

  Misschien is dit ook voor jou het moment om een nieuwe start te maken in je financiële leven.

  Pasen kun je zien als herinnering dat het nooit te laat is om een nieuwe weg in te slaan, hoe onverwachts ons leven soms is.

  Fijne paasdagen allemaal!