Laten we eerlijk zijn, het onderwerp “financiën” is niet altijd even spannend. Het klinkt misschien saai en ingewikkeld, maar het is wel belangrijk om over na te denken. Want weet je, wij vrouwen hebben het vaak druk met onze carrière, gezin, vrienden en hobby’s, en daardoor glippen onze financiën soms door onze vingers.

Maar weet je waarom dat zo jammer is?

Omdat we onze financiële toekomst op het spel zetten! Ja, dat ver-van-ons-bed-show pensioen waar we nog wel 20 of 30 jaar voor moeten werken. En dat is nou precies waarom we onze financiën op orde moeten hebben. Helemaal als je zelfstandige bent of veel eerder met pensioen wilt.

Maar hoe doe je dat nou,

je financiën op orde krijgen? Het is eigenlijk heel simpel. Het begint met het maken van een budget. Ja, ik weet het, het klinkt saai, maar het is wel de basis van alles. Maak een lijstje van al je inkomsten en uitgaven. Hoeveel geld komt er binnen en hoeveel geld gaat er uit? Vervolgens kun je zien waar je geld aan uitgeeft en waar je misschien kunt besparen.

Daarnaast is het belangrijk om te investeren. Investeren in jezelf, in je carrière, in je toekomst. Dit hoeft niet per se financieel te zijn, maar het kan ook een cursus of opleiding zijn. Maak gebruik van de kansen die je krijgt en blijf jezelf ontwikkelen.

En als je dan eenmaal een budget hebt en begint te investeren, is het tijd om te denken aan je pensioen. Het is nooit te vroeg om te beginnen met investeren voor je pensioen. Er zijn verschillende manieren om te sparen voor je pensioen, zoals een lijfrenteverzekering of een pensioenspaarfonds. Maar dat is niet iets wat veel oplevert. Zeker niet nu ons geld steeds minder waard wordt.

Maar het gaat niet om alleen om het geld;

het gaat het behouden van koopkracht. Meerdere vormen van inkomen zodat dat je op een later moment een fijn leven kunt leiden. En dat is toch waar het uiteindelijk om draait?

Dus laten we ons niet druk maken over het saaie, niet sexy onderwerp “pensioen”, maar laten we er juist een prioriteit van maken.

Wil je weten hoe??

Dan nodig ik je graag uit voor de Masterclass: 

“Pensioneren kun je leren – Meer inkomen op 5 manieren”

op maandagavond 30 januari

In deze masterclass ga ik precies met je delen waarin ik zelf investeer om meer dan één vorm van inkomen te krijgen. Je leert waar je dat veilig kunt doen en hoe je meteen aan de slag kunt.

Stel je voor dat je meerdere vormen van inkomen hebt – met de informatie uit de Masterclass kun je dat werkelijkheid maken. Het belangrijkste is dat je uit deze Masterclass komt met een gevoel van inspiratie en motivatie om zelf actie te nemen. Met de kennis kun je meteen aan de slag en sneller resultaat zien dan je voor mogelijk hield!

Want ik heb 5 voorbeelden

  • Van totaal verschillende investeringen,
  • Die mooie inkomsten geven
  • Of je koopkracht behouden.
  • Op korte en op lange termijn.
  • Met bijvoorbeeld veel hogere rente als dat je gewend bent

Klik op deze link en schrijf je nu in voor mijn masterclass!

Van 20 tot 21 uur, live via Zoom.