Ik moet dit achter de rug van mijn familie doen.

 

“Ik moet het huis achter de rug van mijn moeder verkopen en daar voel ik me schuldig over. Ze is mentaal niet meer in staat om er te wonen, al denkt ze zelf van wel. Ook wil ik niet dat mijn familie dit weet. Ze zullen er wel wat van vinden als ze weten dat al dat geld uit de verkoop naar mij gaat.”

Dit soort bekentenissen hoor ik steeds vaker. Een flinke dosis emotie op vermogens, vol met schuld en schaamte gevoelens.

 

Misschien heb jij ook wel zo’n verhaal.

 

Ik kan mij voorstellen dat je hierdoor moeite hebt om van dat geld te genieten. Dat je daardoor al helemaal niet over dat geld wilt of kunt beslissen. Dat je geen zin hebt om je te verdiepen in beleggen en investeren.

Nee, dan laat je het beter over aan iemand anders. Je trekt je handen er liever vanaf.
Of je doet helemaal niks en laat het verdampen op een spaarrekening.
Terwijl er diep van binnen ook iets knaagt, omdat je je kop in het zand steekt.

 

Daarom bied ik nu ook ‘Eerste Hulp’ bij schuld en schaamte gevoelens op vermogens.

 

Omdat ik ze maar al te goed ken en weet hoe bevrijdend het voelt om daar vanaf te zijn. 

Hoe fijn zou het zijn als een vermogen goed voelt, helemaal van jou en bevrijdt van emoties? Zodat je het kunt investeren in dingen die voor jou belangrijk zijn?

Je weet me te vinden.

Liefs, Liz

PS: Gewoon een mailtje terug sturen, dat is alles 😉